Üdvözöljük a Nipagesh zsidó közösségi eseménynaptár oldalán

Az oldal létrehozatala abból a felismerésből ered, hogy a zsidó szervezetek eseményeiről az információ most szörnyen szét van szórva, többek között hírlevelekben, különálló Facebook oldalakon, honlapokon.

Résztvevők odaláról ennek az az eredménye, hogy olyan mennyiségű információforrást kellene követni, ami nem reális.

Szervezők oldaláról pedig a jelenlegi széttöredezett állapot rengeteg időt és energiát felemészt, miközben a megtérülése korlátozott.

Legjobb példa erre a Facebook, amely hatalmas mennyiségű potenciális résztvevő elérésének az ígéretét hordozza, valójában azonban a newsfeed mérete korlátozott. Így ahhoz, hogy egy szervező bekerülhessen, gyakorlatilag valaki mást ki kell onnan szorítania, ami nem egy nyer-nyer helyzet. Emiatt, ha nem fizet a szervező, akkor azért nem, ha pedig fizet, akkor azért nem tűnik igazán hatékonynak a közönség Facebook útján való elérése.

Résztvevők oldaláról nézve pedig a Facebook egy sokak számára kényelmetlen, passzív szerepet kényszerít a felhasználóira, gyakorlatilag várniuk kell arra, hogy az algoritmus eléjük tegye az eseményeket.

Mindeközben az események potenciális közönségében jelentős az átfedés, amely önmagában indokolja ennek a közönségnek az elérését egy saját platformmal.

Az oldal készítői részben maguk is rendszeres résztvevői az ebben a térben található eseményeknek, részben pedig szervezői. Így amellett, hogy saját maguk számára is készítik az oldalt, egyúttal ilyen formában kívánnak támogatást nyújtani a szervezők számára, elismerve, hogy mennyi gondolatot, munkát és erőfeszítést beletesznek az események megszervezésébe.

Az oldalnak három sarokpontja van:

  • bármi esemény bekerülhet, amely az oldal potenciális látogatói számára érdekes lehet, beleértve, hogy nem szükséges, hogy az esemény kifejezetten zsidó kötődésű szervezettől származzon
  • az oldal ingyenes mind a szervezők, mind a látogatók számára
  • nem akarjuk átvenni a szervezők meglévő honlapjait, Facebook oldalait, hírleveleit, hanem ezeket kiegészítendő, ezek mellé adunk olyan információforrást, amely a közönség számára sokkalta könnyebben használható.

Az elkövetkező év folyamán folyamatosan készülünk további, kisebb fejlesztésekkel.

Amennyiben ezzel kapcsolatban ötlete vagy javaslata lenne, azt belső fórumunkban tudja megtenni.

Amennyiben szervezőként felvenné velünk a kapcsolatot, akkor ezt legegyszerűbben a Kapcsolat oldalon keresztül teheti meg.

Nipagesh – Találkozunk

Megosztás:

Kapcsolódó posztok